Ψώνισε το !

Οι καλύτερες προσφορές με μια ματιά

9€ για 1 άτομο για την εξαιρετική θεατρική παράσταση  “Η αληθινή απολογία του Σωκράτη” βασισμένη σε έργα του Πλάτωνα και του Κώστα Βάρναλη σε θεατρική προσαρμογή της Γιούλης Ζήκου, στο Θέατρο “Τέσσερις Εποχές” στην ΚυψέληΑρχικής Αξίας 18€, Έκπτωση 50% !! 

Θέατρο Τέσσερις Εποχές

 

Μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα υπήρξε η θανατική καταδίκη του Σωκράτη του 399 π.Χ.  Από τότε μέχρι σήμερα (2.410 χρόνια) πλήθος μελετητών ασχολήθηκε με αυτήν την παράδοξη στιγμή ενός πολιτεύματος που θεωρήθηκε ιδανικό και πρότυπο ελεύθερης συμμετοχής των πολιτών στην διακυβέρνηση στου κράτους.

 

 

Γιατί άραγε οι Αθηναίοι σε πλήρη Δημοκρατία πήραν την απόφαση να θανατώσουν τον εβδομηντάχρονο φιλόσοφο?

Τι τους ενοχλούσε τόσο πολύ ώστε να μην μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμη (όπως τους λέει και ο ίδιος στην Απολογία του), έως ότου πεθάνει από φυσικό θάνατο?

Ο Σωκράτης υπήρξε μοναδική φυσιογνωμία, κάτι σαν πρότυπο φιλοσόφου ανά τους αιώνες. Ενσαρκώνει τον τύπο του ιδανικού φιλοσόφου που αδιαφορεί για την ύλη και τα καθημερινά και ασχολείται μόνο με τα ανώτερα αγαθά.

Φαίνεται πως ο Σωκράτης αποτέλεσε το εξιλαστήριο θύμα σε μια δύσκολη στιγμή του Αθηναϊκού Κράτους, που είχε δει πρόσφατα την αυτοκρατορία του να καταρρέει

Δεν ήταν πια η εποχή για φιλοσόφους…..

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης  Μόρτζος
Βοηθός Σκηνόθετη: Γιούλη Ζήκου
Σκηνικά-κοστούμια:Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική :Χριστόδουλος Χάλαρης
Φωτισμοί:Τάκης Ποδαρόπουλος

    Τιμή: 9.00 €
    Έκπτωση: 50%
    Ψώνισε το!

    Αφήστε Σχόλιο