Ψώνισε το !

Οι καλύτερες προσφορές με μια ματιά

7€ για την αγορά ενός εισιτηρίου  Για Την  Σπουδή Στρίντμπεργκ με τα έργα «Η Πιο Δυνατή» – «Δεσποινίς Τζούλια» Στο Θέατρο «ΔΙΑΧΡΟΝΟ» Μαίρης Βιδάλη. Αρχικής Αξίας 12€, Έκπτωση 42% !!

Η «Δεσποινίς Τζούλια» είναι το πιο πολυπαιγμένο έργο της νατουραλιστικής περιόδου του Στρίντμπεργκ. Η Τζούλια βρίσκεται σε θέση ισχύος, απέναντι στον υπηρέτη της, τον Ζαν. Η δεσποτική συμπεριφορά της, όμως, οδηγεί σε μια ακραία σύγκρουση ανάμεσά τους, στην οποία η ίδια θα νικηθεί κατά κράτος και θα πληρώσει με το πιο βαρύ τίμημα. Πρόκειται για μια αναμέτρηση, σπάνια σε ολόκληρο το έργο του Στρίντμπεργκ, όπου η γυναίκα ξεκινάει ως δήμιος, αλλά καταλήγει θύμα.

Στην «Πιο Δυνατή» τα πρόσωπα ανήκουν και τα δύο στο γυναικείο φύλο. Υπάρχουν, όμως, μεγάλες ομοιότητες στη δραματουργική σύγκρουση. Η παντρεμένη κυρία συναντάει και αντιμετωπίζει την ερωμένη του άντρα της και κάνει επίδειξη όλης της ισχύος που της παρέχει ο θεσμικός ρόλος της νόμιμης συζύγου. Παρόλο, όμως, που θεωρεί ότι η ίδια είναι η «πιο δυνατή» είναι, στην ουσία, ολοκληρωτικά ηττημένη.

Η ταυτόχρονη παρουσίαση αυτών των δύο έργων του Στρίντμπεργκ δίνει στο θεατή την ευκαιρία να δει τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος: Η φαινομενική εξωτερική υπεροχή μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει στην απόλυτη εσωτερική ήττα. Περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή των έργων, ο Στρίντμπεργκ εξακολουθεί να συγκλονίζει τους θεατές με την εντυπωσιακή ακρίβεια των ψυχογραφιών του!

Σπουδή 3 Στρίντμπεργκ
«Η Πιο Δυνατή» – «Δεσποινίς Τζούλια»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : Άκης Χαραλαμπίδης
Σκηνοθεσία : Ζαχαρίας Ρόχας
Μουσική : Θάνος Γεωργουλάς
Φωτισμοί : Γιώργος Δανεσής
Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία Μαλλούχου
ΠΑΙΖΟΥΝ :

“Η Πιο Δυνατή”
Νίτα Παγώνη (ντουμπλίρ Μαρία Μαλλούχου), Μυρτώ Μακαλιά
“Δεσποινίς Τζούλια”
Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βάνα Βάσιου, Μυρτώ Μακαλιά

Τιμή: 7.00 €
Έκπτωση: 42%
Ψώνισε το!

Αφήστε Σχόλιο